Bakan Koca, 89 yaşındaki hastamızı kaybettik.

Bakan Fahrettin Koca, ilk defa bir vatandaşımız Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren yurttaşın virüsü, Çin'den gelen bir çalışanından aldığını bildiren Koca, Türkiye'de ilk defa Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren yurttaşın 89 yaşında bir erkek olduğu açıkladı. Bakan Koca, "Bugün bir hastamı kaybettim. Bu günler böyle devam etmeyecek. Hayatımızı bu şartlara göre düzenleyelim, 1,5-2 ay direnelim" diye ekranlarda açıklamada bulundu.

Gündem Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 10:29:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık bakanı açıkladı, işte madde madde başlıklar;

"SONUÇ YAŞA GÖRE GELİŞEBELİYOR"

7 gün önce size ilk vakayı bildirmiştim. Koronavirüs hakkında araştırmalar bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs solunum yoluyla buluşuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat nadiren görülebiliyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor.

"KORANAVİRÜSLE MÜCADELEMİZDE BİR HASTAMIZI KAYBETTİK"

Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişiler hastalardır. Yaşlılar yüksek risk grubundadır. Yaşlılarımız çok dikkatli  Geç saatlerde bulunmam planlı bir toplantı değil, özel bir durum nedeniyledir. Bu gece sizi ve halkımızı üzen bir haberi, aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi bu toplumun sağlık bakanı  olmak yanında bir hekim olarak kurmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim.

" 1,5-2 AY DİRENELİM"

Bugün yapılan testlerde çıkan pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşme ile sonuçlanıyor. Gerekli destek tedavisini veriyoruz. Bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyorum. Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirli olmaya davet ediyorum. 1,5 iki ay direnelim, bugünler hep böyle geçmeyecek.

BİR HAFTADA 98 VAKA

Ülkemizde 11 Mart'ta 1 vaka, 13 Mart'ta 5 vaka, 14 Mart'ta 6 vaka, 15 Mart'ta 18 vaka ve 16 Mart'ta 47 vaka tespit edildi. Ve son olarak da 17 Mart itibariyle vaka sayısı 98 olarak açıklandı. 89 yaşındaki bir kişi de bu virüs kaynaklı hayatını kaybetti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.