Artık " Ve" Zonguldak Corona listesinde yok!...

Zonguldak Corona listesinde yok!...

Gündem Yayın: 19 Haziran 2020 - Cuma - Güncelleme: 19.06.2020 22:33:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre koronavirüs vakalarını açıkladı. Ve Zonguldak virüs salgını artışında sıralamada yok!. 

Zonguldak'tan giden Vali Erdoğan Bektaş, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Çok şükür. Artık 'Ve Zonguldak' bu listede yok' dedi. 

Vaka sayısına göre vefat oranının en yüksek olduğu il Gümüşhane olurken, en düşük olduğu ilin ise Kilis olduğu öğrenilirken İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve diğer illerimizdeki günlük vaka sayıları ilgili de çarpıcı rakamlar ortaya çıktı.

Sağlık Bakan Koca, "Türkiye, 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır. Ülkemiz, toplam vaka sayısına kıyasla yüzde 2,67 ölüm oranıyla 81'inci sırada yer almaktadır." dedi.

KocaVaka sayısındaki dalgalanma hakkında ise "Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde." ifadelerini kullandı.

Koca ayrıca "Mart ayı sonunda günde 1500 civarı vakamız varken bunların yarısı pnömoni oluyor ve yoğun tedavi gerektiriyor. Şimdi ise yüzde 9.4'ü pnömoni oluyor. Yoğun bakımda geçirilen süre ortalaması ise 18.2 günden 2.7 güne indi.

Virüsün etkisinde henüz bir azalma yok ama hekimlerin tedavi etme gücünde yükseliş var.

Yoğun bakıma giren hasta sayısı da 330 civarından 34'e düşmüş durumdadır. Salgın boyunca vefat edenlerin içinde 60 yaş üzeri ve en az bir alt hastalığı olanların oranı yüzde 71.70'dir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.