Ameliyat için iğnelerinin olması gerekiyor...

Ekonomi Yayın: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2019 20:05:42
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine 22 yaşındaki kızının ameliyat olabilmesi için gelen baba Kastamonu’dan çıkarak şehir şehir geziyor. Kızının ameliyat öncesinde iğne olması gerektiğini belirten baba bir iğnenin 955 TL olduğunu belirtti. Çaresiz baba kızının ameliyat olabilmesi hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Yeşilova Köyü'nde ikamet eden 57 yaşındaki Metin Gedik Metin Gedik 22 yaşındaki kızı Sibel Gedik’in ameliyat olabilmesi için gerekli olan iğnelerinin parasını toplayabilmek için şehir şehir geziyor. Ereğli ilçesine gelen Metin Gedik kızının 10 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle konuşamadığını ve ameliyat olabilmesi için iğnelerinin olması gerektiğini belirtti.

Metin Gedik çocuğum ameliyat sayesinde sağlığına kavuşacak, bize anne, baba dese yeter dedi;

“Şuanda benim 22 yaşındaki kızımın beynine cihaz takıldığında çocuğum konuşacak. Bu cihazla sağlık bakanlığı tarafından 10 bin Euro’ya alındı. Şuanda cihaz duruyor. Ben kendi evimi sattım, ilaçları için. İlaçları kendime ait. Cihazı da devlet tarafından, Sağlık Bakanlığı tarafından alındı. Şuan da ise benim de ilaçlara ihtiyacım var. Bir iğnesi 955 TL. Eğer bu iğne parasını bir an önce bitirebilirsem, bir hayırsever vatandaş bulabilirsem benim çocuğum sağlığına kavuşacak. Bana ana-baba desin bana yeter. Çünkü ben ümidimi Allah’a bağladım ve iş adamlarına adadım. Allah kimseyi bu dertlere düşürmesin. Kimseyi de kimseye muhtaç ettirmesin.  

10 yaşına kadar çocuğum konuşuyordu. Bizim köyümüz dağın dibinde olduğu için, biz bunu çocuğu menenjit geçirmiş. Bizim haberimiz yok. Ondan sonra çocuk konuşmadan kesildi. Bir araba bulduk sonradan hastaneye getirdik. Güç konuşma zorluğu. Şuanda ise çocuğum bu menenjit yüzünden bu da Allah’tan geliyor. Menenjitten çocuğum konuşma zorluğu yaşıyor. Ben şuanda çocuğumun peşinde geziyorum. Beynine cihaz takıldığında çocuğum konuşacak. Eğer ilaçlarını temin edebilirsem. Her ayda bir iğnesini vurduruyorum. Ben ne yapacağımızı sapıttım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.