Alaplı zehir deposu olmak üzere..

Daha önce bölgede Borcam'ın Kandilli'de binlerce ağaç katlettiğini gündeme getiren, Karadeniz Ereğlili Çevreci Çetin Yılmaz, Alaplı'ya kimyasal atık deposu kurulacağını vurguladı.

Yaşam Yayın: 29 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 29.11.2020 01:48:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çevre konusundaki hassasiyeti sayesinde bölgede çevreye ve canlılara zarar verecek birçok projeyi deşifre eden Çetin Yılmaz, Alaplı halkını uyardı!..

Çetin Yılmaz sosyal medya paylaşmında, "Alaplı'yı kimyasal  atık deposu yapıyorlar. Alaplı ve bölgede  var olan tüm canlılar bir ihanet ve zehirleme projesi ile karşı karşıya. Curuf ve 39 çeşit sanayinin kimyasal atıkları  yok edileme ve dönüştürme projesi. 

Alaplı Siteler semtine 500 metre, tarım alanı olan köylerin bitişiğinde kuruluyor. Akar  su ve doğal oluşan göletlerin yanında kurulması düşünülen projenin adı ihanettir.

Dün Alaplı ve tesisin  yapılacağı bölgeyi gezdik. Valilik,  bu projeye ÇED'e gerek yoktur  kararı vermiş. Bu ihanet ve zehir projesi ile ilgili rapor oluşturma aşamasındayız.

Bu işletmede işlenecek olan 39 kimyasal atık, zehirlerin neler olduğu ve zararları konusunda araştırmamız devam ediyor. Alaplı halkının sağlığı, fındığı, suyu, ormanı, bu tesislerden ve her şeyden daha önemlidir." ifadelerine yer verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.