Alaplı kaymakamı okullarla ilgili konuştu...

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı İlçesinde eğitim için alınan kararlarda amaçlarının sadece öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak olduğunu belirtti.

Eğitim Yayın: 02 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 02.06.2020 22:22:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kaymakam Yılmaz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İlçedeki okullarda ikili eğitimin önüne geçilmesini sağlamak, okulların fiziki kapasitelerinden etkin yararlanılması ve okullardaki öğrenci kontenjanının artırılması amacıyla bu yıl içerisinde bazı okullarda birleştirme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bu amaçla yıl içerisinde yeni bir ortaokul binası yapılıncaya kadar İmam Hatip Ortaokulumuzu, aktivite alanları ve yeni derslikleri olan İmam Hatip Lisesi ile birleştirerek öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Benzer şekilde Çok Programlı Anadolu Lisemizin mesleki branşlarını IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine; diğer bölümlerini de Alaplı Anadolu Lisesi bünyesine alarak Alaplı Anadolu Lisesini, Çok Programlı Anadolu Lisesine taşımaya yönelik Valiliğimize teklifimiz olmuştur.

Bu teklifimiz sonucunda Alaplı Anadolu Lisesinin binasına Karşıyaka Ortaokulunu taşıyarak uzun zamandır Karşıyaka Ortaokulu ve İlkokulunda devam eden ikili eğitime son vererek öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyeti sonlandırmış olacağız. Bunun dışında mesleki eğitim veren iki okulun (IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesi) birleşmesiyle bu okulun dersliklerinden ve sosyal alanlarından öğrenciler daha fazla istifade edecek olup ayrıca bölümler arasında bütünleşme ve mesleki eğitim kapasitemizi güçlendirecektir.

Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından taşımalı okullarımızdaki öğrencilere yemek üretimi ve dağıtımı bu birleşmeyle IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından aynı şekilde devam ettirilecektir. Alaplı Anadolu Lisemiz ise mevcut yerinden daha fazla derslikli 24 derslikli yeni okul binasına taşınmasıyla birlikte bu yıl LGS sınavına giren ve gelecek yıllara göre artacak öğrencilerin taleplerini karşılayacak bir kapasiteye ulaşmış olacaktır.

Böylece mevcut derslik kapasitelerinin yaklaşık 30 unu kullanan bu okullarımızı tam kapasiteye ulaşacak şekilde bir yerleştirme gerçekleştirilmiş olacaktır.

Şu an ilçe merkezimizde Ahmet Zeki Atalay ilkokulun öğrencilerinin ikili eğitim sorunu bulunmaktadır. Bunun için belirlediğimiz yerde okulun yapılmasıyla yeterli sosyal alan ve derslikleriyle yeni bir okula kavuşacağız. Milli Eğitim Bakanlığına teklifte bulunduk, yatırım programına alınan bu okulun kısa sürede yapılmasını takip ediyoruz. İlçemizde eğitim için alınan kararlarda amacımız sadece öğrencilerimizin eğitim kalitesini artırmaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.