AK Parti Ereğli ve Kilimli Kongreleri Hazirandan sonra...

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, "Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle kongrelerimiz başlayacak" dedi.

Siyaset Yayın: 08 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 08.05.2020 22:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Yeni Tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede başarı sağlanması ile birlikte ülkemizde normalleşme süreci başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından normalleşme uygulamaları peyder pey açıklanırken, siyasi partilerde  ertelene kongrelerin yapılması çalışmalar başladı. AK Parti'de de ertelenen kongrelerin Haziran ayından sonra yapılacağı ifade edildi. Normalleşme sürecini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle ertelenen kongrelerin başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

"HAZİRAN'IN 13 VEYA 14'ÜNDEN SONRA"

"Kovid-19'un başlaması ile beraber Bizim genel merkezimiz tarafından kongrelerimiz ileri bir tarihe ertelenmesi söz konusu oldu. Tabii bizim bu arada Nisan ayında iki kongremiz vardı biri Ereğli biri de Kilimli kongremiz olacaktı. Fakat bunları erteledik. Şimdi geçen hafta genel teşkilat başkanımıza yapılan görüşmede Haziran'ın 13 veya 14'ünden sonra süreç ile ilgili bir çalışma olacak ve ona göre hazırlık yapıyoruz. Ama burada kongrelerin tarihleri şu anda net olarak belli değil. Taslak olarak bir çalışma yaptık ve kendilerine gönderdim il koordinatörümüz eve teşkilat başkanımıza. Şimdi bunlar değerlendiriliyor. Eğer süreç böyle devam ederse normalleşme sürecinde bir sıkıntı olmazsa tüm ülke genelinde Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle kongrelerimiz başlayacak. Çünkü Mayıs ayında biliyorsunuz bizim Ramazan ayında kongremizi hiç yoktu. Haziran'dan sonra yıl sonuna kadar ilçe kongrelerimizi süratli bir şekilde tamamlamış olacağız. Bunların taslak çalışmaları şu anda hem bizim teşkilatlarımız hem de genel merkezimiz tarafından yapılıyor.

" ERTELENEN BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ TOPLANTILARI ERKENE ÇEKİLEBİLİR

Normalleşme sürecinde  ertelenen İl Genel Meclisi ve Belediye meclis toplantılarının erkene alınması ihtimalini de bulunduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki tosun, "Normalleşme sürecinde bu İl Genel Meclisi ve belediye meclis toplantısı erkene alınması toplanmasına karar verilebilir, çünkü komisyon seçimleri vardı. Onlar da büyük bir ihtimalle değerlendirilecek." şeklinde konuştu. ÇAKIR, BIRAKIYOR AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yapılacak kongrede yeniden aday olmayacağını düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.