Ahmet Küçük'ün görevi sona mı eriyor?

Şoför esnafı, AK Parti yönetim kurulu üyesi Ahmet Küçük'ün Şoförler Odasındaki görevinin devam edip etmeyeceği konusunu sorguluyor..

Gündem Yayın: 08 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 08.10.2020 20:57:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz ay yapılan 6. olağan kongrede AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi seçilen Ahmet Küçük'ün, Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcılığı görevinin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu..

Yönetmeliğe göre Ahmet Küçük'ün AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak tescillenmesinin ardından odadaki görevinin kendiliğinden sona ermesi gerekiyor.

İddiaya göre ise Küçük'ün odadaki görevi devam ediyor..

PEKİ YÖNETMELİK NE DİYOR?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinin G bendinde "Oda, borsa ve Birlik organlarında görevli iken milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeliğine seçilen veya siyasi parti organlarında görev alan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcileri seçildiği siyasi görevin kesinleşmesinden itibaren oda, borsa ve Birlik organlarındaki görevleri kendiliğinden sona erer." ibaresi yer alıyor.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmaması dikkatlerden kaçmazken, şoför esnafı konuyu, Kdz.Ereğli Kaymakamlığına taşımaya hazırlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.