81 ilde Bayramda sokağa çıkma yasağı?

Salgının önlenmesi ve yayılımının engellenmesi için büyük önem taşıyan sokağa çıkma yasağı uygulaması ülkemizde ve Zonguldak'ta devam devam ediyor. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan Bayramı'nda hangi günler sokağa çıkma yasağı olacak?

Yaşam Yayın: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2020 19:14:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ramazan Bayramı için geri sayım sürüyor. Ramazan Bayramı bu sene 24 Mayıs 2020 Pazar gününe denk geliyor. 23 Mayıs Cumartesi günü Arefe günü idrak edilecek.

Vatandaşların son günlerde en fazla merak ettiği konuların başında ise bayramda sokağa çıkma yasağı konusu geliyordu. Virüsü salgını önlemleri arasında yer alan sokağa çıkma yasağı uygulaması kapsamında bayram haftasında da yasağın uygulanması bekleniyordu.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK...

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı hakkındaki kararlar belli oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama ile sokağa çıkma yasağı uygulamalarına bayram sonuna kadar devam edileceğini söyledi

Cmhurbaşkanı Erdoğan, Arefe günü ve Ramazan Bayramı'nın 1.2.ve 3. günü sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı.

Öte yandan bayram süresince 4 günlük sokağa çıkma yasağı, tüm Türkiye'de uygulanacak. Ayrıca Zonguldak dahil olmak üzere tüm şehirlerde 15 gün şehirlerarası seyahat yasağı da getirildi. 

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.