74 gün sonra Zonguldak Ereğli Alaplı Kandillide ilk Cuma Namazı..

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Müftülüğü ve Belediyemizin aldığı tedbirlerle şehir merkezinde belirlenen 11 noktada halkımız 74 gün aradan sonra ilk cuma namazını eda etti. ​

Gündem Yayın: 29 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 29.05.2020 14:16:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İçişleri Baknalığı tarafından açıklanan 'Cuma namazları, Covid-19 önlemleri kapsamında toplu halde camilerde kılınmayacak' kararı Kdz.Ereğli ve Alaplı'da uygulanmaya başlandı..

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Müftülüğü ve Belediyemizin aldığı tedbirlerle şehir merkezinde belirlenen 11 noktada halkımız cuma namazını eda etti. Saflar sosyal mesafeye uyarlanarak oluşturulduğu alanlar, namaz kılmak için gelen vatandaşların maskeli olma şartı ile içeri alındı.  Maskesi olmayanlara Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından maske ve el dezenfektanı dağıtıldı. Ateşleri ölçülerek alınan vatandaşlar uzun bir aradan sonra Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nunda yer aldığı saflarda toplu olarak Cuma Namazlarını kıldılar.

ALAPLIDA'DA YOĞUN ÖNLEMLER DİKKATİ ÇEKTİ

Alaplı İlçesinde Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, Çağalayan Cami önü Otopark alanında kılındı. Cuma namazı öncesi Alaplı Belediyesi ekipleri maske dağıtarak namaza gelen vatandaşların ateşlerini ölçtü.

KANDİLLİ YENİ MAHALLEDE DE DURUM AYNIYDI (VİDEOLU)

Gençlik ve Spor Müdürlüğü Maske dağıttı. Kandilli'de jandarmanın kimlik kontrolü ve ateş ölçüm cihazları ile namaz kılınacak alınan vatandaşlar için Covid-19 salgınına karşı yoğun önlemler alındığı görüldü. Sosyal mesafe kurallarına göre namaz şartı koyulan alanda ıslak zemine karşı cemeaate seccadelerinin altına koymaları için strafor dağıtıldı. Namaz öncesi imam normal zamanda camide kılınacak namazlar için vatandaşı tüm konularda bilgilendirdi. Namaz alanının kontrolleri muhtarlık, MEB, Güvenlik kollukları tarafından yapıldı. 83 vatandaş Cuma Namazını uzun bir aradan sonra tekrar kıldı. 

ZONGULDAK PROTOKOLÜ BÖYLE KILDI

Zonguldak'ta cuma namazı, limanda bulunan kargo alanı ve okul bahçelerinde kılındı. Zonguldak'ta uygun görülen alanlardan biri olan Tır parkında yoğun yağış altında kılınan cuma namazına az sayıda vatandaş katılırken, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı da yağış altında cuma namazı kıldı. Yağmur altında kılınan cuma namazında sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak cemaat oluşturuldu. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Biraz şartlarımız iyi değildi ama güzel oldu. Allah herkesin duasını, namazını kabul etsin. İnşallah süreci de bu şekilde daha iyiye doğru götüreceğiz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.