380 işçiyi ilgilendiren sözleme de “Uyuşmazlık Zaptı” tutuldu.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Tat Metal A.Ş. ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında 308 işçiyi ilgilendiren 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 7. Oturumunda “Uyuşmazlık Zaptı” tutuldu.

Ekonomi Yayın: 14 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 14.07.2020 20:58:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Edinilen bilgiye göre; bugün.Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen oturumda, 9 madde üzerinde daha anlaşma sağlanırken, anlaşmaya varılan madde sayısı 19’a yükseldi.

Bunun yanı sıra kalan 12 madde üzerinde anlaşamayan taraflar “Uyuşmazlık Zaptı” tuttular. Bu kararla birlikte şirket ile sendika arasında ‘Arabulucu’ süreci başlamış oldu.

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, Toplu sözleşme Daire Başkanı Mahsun Turan, TAT Metal Genel Müdürü Remzi Örnek, Şirketin Mali ve İdari İşler Direktörü Erol Gürçağan ile Tat Metal Avukatı Refik Renda'nın hazır bulunduğu toplantıda katılımcıların Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle koruyucu maske taktıkları, sosyal mesafeye de dikkat edildiği gözlendi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.