33 bin 850 lira sahte para ele geçirildi.

"Bakkal Avcısı" isimli çete Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 10 İlde küçük esnaf aracılığı ile sahte para piyasaya sürmek üzere suçüstü çökertildi.

Asayiş Yayın: 17 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 17.12.2020 18:39:06
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

Ankara polisi, piyasaya sahte para sürmeye çalışan "Bakkal Avcısı" isimli çeteyi düzenlediği operasyonla çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Kazan ilçesinde şehre sahte para sokmaya çalışan bazı kişilerin olduğu tespit edildi. Kendilerini ‘Bakkal Avcısı’ olarak nitelendiren çete üyelerinin İstanbul, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Eskişehir, Sakarya, Zonguldak, Kırıkkale, Bolu, Konya gibi çeşitli illerde de küçük esnaf üzerinden piyasaya sahte para dağıtmaya hazırlandıkları belirlendi. Mali polisin yaptığı tespitlerin ardından çete üyeleri Kazan ilçesinden Ankara'ya giriş yaptıkları sırada düzenlenen operasyonla yakalandı.

Zanlıların araçlarında ve üstlerinde yapılan aramada 306 adet 100 lira, 65 adet sahte 50 lira olmak üzere toplam 33 bin 850 lira sahte para ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.Ç. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.