2 Milyon maske Çin'e Zonguldak'tan gidiyor.

Yayın: 06 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 06.02.2020 19:26:57
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

'Son 1 hafta içerisinde sadece Çin ile 2 milyon maske anlaşması yaptık. Her gün gönderim yapıyoruz. Çin’den gelen yeni taleplere karşılık veremiyoruz'

Çin'e maske üretimi yapan Zonguldak MFA Şirketi'nin Genel Müdürü Fatih Furtun, Çin için 24 saat maske üretimi yaptıklarını belirtti.

Furtun Pusula Gazetesine verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:

“100 milyon-150 milyon maske sipariş ediyorlar. Birbirinin siparişine göz koyanlar, akıl almaz rakamlar teklif edenler, Çin’den gelip yüz yüze talep edenler oldu. 

ÇİN’de yaşanan salgın öncesinde maskelerin tanesini 1 Euro’dan satıyorduk. Fiyat şimdi 3.5 Euro’ya kadar çıktı. Bu fiyatlar toptan satış için ve FFP denilen en üst düzey korumalı maskeler için verilen fiyatlar. Ancak yaşanan olaylar sonrasında Türkiye’de bile perakende noktalarından maskeleri 200 TL’ye satanlar bile var. 

24 saat 3 vardiya halinde çalışmaya başladık. Zonguldak İŞKUR’un eleman bulmamızda büyük yardımı oldu. Son 1 hafta içerisinde sadece Çin ile 2 milyon maske anlaşması yaptık. Her gün gönderim yapıyoruz. Çin’den gelen yeni taleplere karşılık veremiyoruz”

Kaynak:Hürriyet Gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.