11'i tutuklu 45 sanık!..

Ekonomi Yayın: 27 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 27.02.2019 12:42:51
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak'ta, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla düzenlediği "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları" iddiasıyla 11’i tutuklu 45 sanığın yargılanmasına Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Mahkeme tutuklu 11 sanıktan örgüt lideri olduğu ileri sürülen R.K., ve örgüt üyesi oldukları iddia edilen V.Y., Ş.K., Y.B.’nin tutukluluk halinin devamına sanıklardan Ş.I., Ç.E., G.B., E.K., M.K., M.K., ve S.V.’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Zonguldak Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nce gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklar hakkında ‘"suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, kumar oynatmak, ihaleye fesat karıştırmak, haraç almak, tehdit, silahla yaralama, yağma, nitelikli dolandırıcılık ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlamaları yöneltiliyor. Mahkemede sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken beraatlerini istedi. Yaklaşık 10 saat süren mahkemede mağdur olarak ifade veren müştekiler sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti 7 tutuklu sanığın adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.